Раскинале затоа што не го сакала детето, а потоа се омажила за друг – Направив голема грешка, сакам да му се вратам на бившиот дечко

Се омажив пред неколку месеци и сфатив дека тоа е страшна грешка. Чувствував дека мојот сопруг ме наговори да го направам тоа, а потоа и пријателите и семејството. Се запознавме откако излегов од долгогодишна врска, напиша една жена за Мирор. Таа вели дека навистина го сакала бившиот и се уште го сака, што е дел од проблемот, но раскинале откако таа доживеала спонтан абортус.

Тој сакаше дете, таа не, а тој мисли дека ја обвинил за се што се случило, како таа намерно да не се грижела за бременоста, иако тој никогаш не го кажал тоа. Сепак, раскинавме во добри односи, останавме пријатели и се уште повремено разговараме. Вистината е дека сè уште сакам да бидам со него и мислам дека и тој го чувствува истото. Сигурнa сум дека мојот сопруг го знае тоа длабоко во себе, па брзаше да се ожени. Не гледам излез од ова – продолжи таа.

Има излез. Кажи му: „Извини, јас сум виновна, но нашиот брак не функционира. Се omaжив кога не бев сигурна и ми требаше време да размислам. Тоа е се што можете да направите. Не можете да останете со некого поради вина. Тој ќе биде повреден и лут, а другите ќе бидат тажни и разочарани, но вие само треба да го прифатите тоа и да поминете низ него.

Во срцето знаете дека бракот бил грешка – го започна својот одговор Колин Нолан. Сега треба да се фокусирате на тоа како да го поправите. Сепак, не го напуштајте бракот очекувајќи да се вратите во друга врска со бившиот. Тоа може да се случи, а можеби и не. Ако тоа се случи, ќе имате многу работа за да ги решите проблемите поради кои раскинавте.

А ако тоа не се случи, би било добро да одвоите време да се запознаете себеси и што сакате пред да навлезете во било што друго – заклучил Колин.