Расплака многу мајки со својата објава на Фејсбук

Таа застана и ги гледаше другите мајки, преплавена од емоции. Мајката на Ники Фрети Вилсон беше преплавена со емоции за време на нејзиниот секојдневен шопинг во локална продавница. Што точно се случило, резимирала во текст кој го објавила на Фејсбук и го воодушеви светот. Имено, нејзината објава стана вирална и досега е споделена повеќе од 30.000 пати.

Шетајќи низ полиците, Ники забележа млади мајки со деца како се движат набрзина и се обидуваат да го направат она за што дошле што е можно поскоро. „Речиси сите клиенти во продавницата се млади мајки. Многумина имаат две или повеќе деца.

Нека се обидат да скокнат од корпата, сакаат да ги отворат слатките порано или да се вратат во одделот за играчки, да поставуваат секакви прашања, а мама изгледа празно и кимнува со главата“, ја опиша Ники сцената што ја нашла.

И таа самата беше една од тие мајки. „Погледнав во мојот кош. Беше празно. Не буквално, но во него немаше дете кое се обидуваше да излезе и истури сок од јаболко врз себе. Немаше мала рачка што ќе ја држам, немаше мало тело на кое ќе се сопнеш што ќе падне по стоти пат. Во мојата корпа нема пелени, влажни марамчиња или органски кеси. „Поради мојата празна корпа, срцето ме болеше“, додаде таа.

Таа застана и ги гледаше другите мајки, преплавена од емоции. Сакаше да им каже дека уживаат затоа што времето брзо поминува, но не е така.
„Тие зборови не значат ништо кога брзате со мали деца. Не значи ништо кога деновите ви се вртат околу јадење и спиење. Тие зборови не значат ништо кога сакате да разговарате со возрасен и не можете да завршите мисла, а камоли реченица.

Тие не значат ништо додека еден ден не се случи да останете сами во продавницата, откако ќе го оставите вашето дете на училиште надевајќи се дека ги запамети равенките. И тогаш гледаш наоколу, во сите тие млади мајки, и се сеќаваш колку си ја сакал слободата. Сега вие ја имате таа слобода, а таа е, искрено, прилично осамена, дури и во добри денови.

Затоа, мајки на малечки, уживајте во се, бидејќи тоа поминува. И не сфаќате колку брзо оди, бидејќи сè секогаш оди и се менува. Пред да сфатите, ќе погледнете нагоре и ќе видите млад човек кој седи до вас.

Не пропуштајте, иако нема начин да го задржите она што го имате сега“, заклучи таа со објава што ги расплака мајките ширум светот и им даде поинаква перспектива.