Реакцијата на луѓето на улица кога човекот кој проси ќе падни

Луѓето главно судат според изгледот, нели? Оделото не го прави мажот, но некако ни се чини дека оваа изрека најчесто не важи кога некого не познаваме.

Еве, на пример, на улица. Не ги познавате луѓето и инстинктивно ќе избегате од бездомниците или од питачите, нели?

Во видеото што ќе го видите, направен е социјален експеримент. Во првиот дел од улицата паѓа убаво облечен млад човек, а во вториот човек облечен како просјак.

Реакцијата е срамна!