Редок паун го маѓепса интернетот: Ова прекрасно суштество го погледнале над 2 милиони луѓе

Кога ќе помислите на паун, првото нешто на што веројатно помислувате е неговата огромна шарена опашка која е целосно распослана. Нивната огромна опашка слична на вентилатор е врзана само за мажјаците, бидејќи женките се сосема различни од нив. Она што луѓето не го знаат е дека постои вид на паун наречен албино паун.

Технички тие се варијација на индискиот син паун, но наместо сина и зелена, тој е целосно бел. Постојат и варијации на пауни со кафеави и зелени шари. Сепак, сосема бели пауни се доста ретки. Затоа, ова видео е многу вредно, бидејќи успеал да фати како истражува нечиј двор.

Птицата видена на видеото подолу, гордо го покажува својот став кон секој што ја гледа. Навистина приреди шоу за сите присутни. Ја отвори големата опашка, а потоа испушти силен крик по кој оваа птица е позната кога оди на отворено.

Тој за момент мавташе со крилјата, приоѓајќи му на човекот кој го снимаше. Ова неверојатно суштество има добиено дури 2 милиони прегледи. Колку прекрасно изгледа оваа птица, погледнете сами!