Решив да проверам дали жена ми ме сака… (мора да се прочита до крај)

Еден ден решив да проверам дали жена ми ме сака, па и напишав писмо за збогум, ја напуштам засекогаш.

Го ставив писмото на масичката покрај креветот и се скрив под креветот чекајќи ја жена ми.

Знаев дека моето однесување е детско, но сакав да знам како таа се чувствува за мене. Се надевав дека ќе биде тажен, ќе плаче, ќе им се јави на пријателите…

Кога конечно дошла дома, го нашла писмото и го прочитала, настанала кратка тишина… Земала пенкало и почнала да пишува нешто на хартија. А потоа почна да се пресоблекува, додека свиркаше некоја весела мелодија и чукаше на ритамот…

Не знам дали ми се чинеше, но. .. повеќе беше среќна отколку тажна или трогната!!!

Да ви кажам искрено, бев шокиран!

И тогаш работите стануваа полоши и полоши… Таа го зеде телефонот и сврте број. Ги напнав ушите за да слушнам за што зборува:

“Здраво Драга. Се облеков и одам кај тебе. А што се однесува до сопругот, и тој проблем е решен… Замина. Никогаш нема да ми биде јасно зошто воопшто се омажив за него! Се гледаме драга. ”

Ја спушти слушалката и ја напушти собата. Наскоро слушнав како се отвора и затвора влезната врата…

ТАА ЗАМИНА !

Излегов од местото каде што лежев скриен и веднаш го зедов да го прочитам писмото… и пишуваше:

„Нозете ви се штрчат од под креветот. Отидов до продавница да земам леб“.