Рибарите ја извадиле куката од устата на китот и на ова прекрасно животно му направиле огромна услуга(ВИДЕО)

Двајца рибари во Сиднеј уживале во прекрасен ден додека ловеле риба, а потоа забележале нешто необично на страната на нивниот чамец. Сфатиле дека до нив има огромно животно – кит.

Тие решиле одблизу да го разгледаат ова животно, бидејќи на овие простори ретко се гледаат китови.

Благодарение на таа одлука нашле рибарска јадица закачена на страната на устата, заедно со пластична кеса. Животното ја исфрлило главата од водата и на тој начин побарало помош, а овие прекрасни луѓе решиле да му помогнат и да го спасат.

Во прилог погледнете го ова прекрасно видео: