Рибари биле шокирани кога ајкула скокнала на палубата на нивниот рибарски брод

Камерон Синклер и неговите пријатели биле шокирани кога мако ајкула скокнала на палубата на нивниот рибарски брод.

Моментот кога најбрзата ајкула на светот скокна на палубата на чамец и за малку ќе удрише во група зашеметени рибари беше снимен на камера.

На видео споделено од Синклер, еден од рибарите на бродот, може да се види мако ајкула од Атлантик со кратки перки како скока од водата додека рибарите го привлекуваат својот улов поблиску до чамецот.

Групата ловела риболов крај брегот на Масачусетс во САД во текот на викендот кога ѕверот се урна директно на палубата.

Додека сакале да ја земат фатената ајкула на задниот дел од чамецот, пред нив се појавила друга ајкула, која се превртела во воздух и го нападнала чамецот.