Роден е со 450 грама, а сега има 7 месеци и носи ОБЛЕКА ЗА КУКЛИ: Кога ќе видите како изгледа денес, ЌЕ СЕ СТОПИТЕ


Овој мал принц секогаш ќе се разликува од неговите врсници. Метју Ридл е седуммесечно бебе, иако многумина според неговиот устав би рекле дека се работи за новороденче.

Мајката на Женева Кук предизвикала породување во 28-та недела, а нејзиното бебе е родено со само 450 грама. По 98 дена минати на интензивна нега, тој бил пуштен дома, но лекарите немале јасна дијагноза за ова мало бебе.

„Прво ни рекоа дека има микроцефалија, дека неговата глава е помала отколку што треба поради ненормален развој на мозокот. Ни кажаа дека неговиот мозок престанал да се развива, дека веројатно нема да живее долго и дека квалитетот на неговиот живот ќе биде многу низок “, рече мајката на малиот Мате.

Три месеци подоцна, пристигнаа наоди кои потврдуваат дека овој мал принц има ретка форма на џуџест раст, исконски џуџест тип 2, пренесува Yumama.

Ова мало момче ќе може да има нормален живот, ќе може да оди на училиште, да се развива, да учи, да игра, но секогаш ќе биде мал. Сега тежи околу 1,6 килограми, а родителите му купуваат облека за кукли бидејќи и најмалите бројки кои се направени за бебиња му се големи.