Родила дете, а на соседите им дала список со ЗАБРАНИ: Не смеев ниту да го паркирам автомобилот во гаража после 18 часот.

Комуникацијата со соседите може да биде тешка за оние кои ја ценат неограничената слобода во нивното место на живеење

една жена ја опишала својата авантура на Интернет со соседот кој неодамна родил дете. Таа не ја криеше фрустрацијата од однесувањето на жена која живее во соседството. Новопечената мајка сакала луѓето што живеат во нејзина близина да не го нарушуваат мирот во зградата поради новороденото бебе.

„Ја звучно изолирав собата, престанав да свирам на тапани по 18 часот“, вели корисник на Редит кој напишал објава за проблематичен сосед. Таа додава дека поради жената која е чувствителна на бучава, се откажала не само од редовно свирење на инструмент, туку и да ги кани пријателите во својот двор.

„Не прави врева“
И покрај тоа што жената одговорила на барањето на соседот да ја намали вревата, еден ден се нашла во друга непријатна ситуација. Се вратила од работа во 23 часот. Кога го паркирала автомобилот во гаражата, и пришол сосед и ја замолил да го паркира автомобилот наутро.

„Одбив затоа што неодамна имаше кражби на автомобили на нашата улица. Мојот автомобил често е мета на крадци […]. Му се извинив и цврсто му реков дека во никој случај нема да го оставам автомобилот надвор преку ноќ“, објасни таа.

И жената се обидела да не свири на тапани. Иако полицискиот час беше до 22 часот, и фрустрираната млада мајка инсистираше да нема врева од станот од 18 часот.

Меѓутоа, жената се променила бидејќи Британката која ја опишува ситуацијата на крајот одбила да соработува.

„Реков дека отсега ќе морам да играм повеќе“, призна една фрустрирана жена чии секојдневни активности беа ограничени.

Реакцијата на луѓето
Започна дискусија за објавување корисници на форумот на Редит. Кој беше во право – жена со дете или комшија на која и беше ускратена слободата?

Речиси сите изјавија дека „бучната“ сосетка не е виновна и дека има право да го користи својот простор надвор од полициски час.

“Тие одлучија дека имаат бебе. Сигурно знаеја дека нешто може да ги разбуди?” истакна еден. „Изгледа дека прават грешка со тоа што се обидуваат да бидат целосно тивки додека бебето спие“, пишува друг.

Што мислите за оваа ситуација? Или можеби и вие самите сте имале слична ситуација со сосед или сосед? Пишете ни во коментари.