Родителите забележале дека нивното бебе постојано се смее, набрзо ја дознале болната вистина

Иако им се допадна, на родителите сепак не им беше јасно зошто нивното бебе цело време се смее. Набрзо ја дознале вистината за тешката дијагноза. За разлика од многу други парови кои станаа родители за прв пат, Британката Џема Јанг и нејзиниот сопруг беа поштедени од стравот од упорното плачење на бебето.

Нивниот мал син Џек само се смееше од ден на ден . Парот од Винскомб, на југозападниот дел на Англија, бил пресреќен што добил толку весел син.Со текот на времето забележале дека нешто не е во ред. Непрестајното кикотење започна во пролетта 2014 година, две недели по раѓањето на Џек. Како скршена плоча – го опишува мајката за The Sun она што нејзините родители првично мислеле дека е убаво. И тогаш почнаа да се грижат, бидејќи кикотењето не престана ниту два месеци подоцна .

Не можевме да ги затвориме очите. Сите бевме исцрпени – се присетува 32-годишната жена. Го однеле бебето на преглед, оделе од лекар на лекар, побарале специјалистички совет, но никој не можел да ја објасни необичната појава. На крајот го испратиле на скенер и на детето му бил дијагностициран тумор на мозокот , т.н. хипоталамичен хамартом , во кој ткивото се зголемува локално. Нападите од смеење се покажаа како епилептични напади .

„Кога видов како моето дете го носат во операциона сала, тоа беше најлошиот момент во мојот живот“, вели Џема. Фала му на Бога, се заврши добро: десет часа подоцна ги известија дека операцијата успеала и дека туморот со големина на куп е отстранет .

Денес Џек е здраво и среќно дете бидејќи туморот навреме бил откриен и не оставил трајни последици . Смеа само кога родителите го скокоткаат.