РОДИТЕЛИТЕ СЕ ИЗНЕНАДИЛЕ КОГА ВИДЕЛЕ ШТО ПРАВИ БОЛНИЧАРОТ ВО ДЕТСКАТА СОБА (ФОТО)

Болничарот се нашол во детската соба, а родителите биле пријатно изненадени кога виделе што прави. Едно мало добро дело навистина може многу да помогне. Љубовта и добрината се вистински лек. Ова беше особено точно за малото бебе Паркер, кое заврши на интензивна нега околу Божиќ. Паркер е роден по само 23 недели. Откако помина 234 дена во болница, тоа беше пуштено дома во јули.

И покрај проблемите со белите дробови, се изгледаше во ред додека не настина само 4 дена по Божиќ. Набргу потоа повторно се нашла на интензивна нега. Нејзината мајка до фотографијата на малиот Паркер напиша: „Знаевме дека студот ќе биде лош за неа, но не можевме да замислиме дека ќе биде толку лошо. Кеси и нејзиниот сопруг Џејкоб го опкружиле своето бебе со љубов, но им била потребна и мала утеха.

Затоа тие му беа толку благодарни на Дејн Прат, вработен во болницата во кардиоваскуларниот оддел. „Еден ден тој само дојде до нејзиниот кревет, отвори книга и почна да ѝ чита“, рече Кеси. Кеси објави трогателна фотографија од своето бебе и Дејн, која набрзо стана многу популарна. Излегува дека Дејн често ги носи своите книги или ги позајмува од библиотеката за да може да поминува квалитетно време со своите пациенти.

Најдобро од сè, тој организираше мини-библиотека во одделот за педијатрија за секој таму да остави или да позајми книга за Дејн и другите како него да го расположат детето.

„Тоа не значи дека треба да раскинете за да вложите малку труд“, вели Дејн. „Понекогаш е едноставно како читање книга“. Неговата прекрасна работа ги потсети Кеси и Џејкоб дека не се сами во својата борба. Едно мало добро дело навистина може многу да помогне. Браво за Дане.