Родителите ја погледнаа ултразвучната слика на близнаците – еден детал ги фасцинираше

Врската меѓу близнаците е „најблиската и најтрајната од сите човечки односи“. Родителите ја гледале снимката од ултразвук, а еден детаљ не можел да се заборави. Една таква врска е снимена со ултразвук во шестата недела од бременоста, кога лекарите Британи Мекинтајр и нејзиниот сопруг Иан рекле дека ќе добијат близнаци, едно момче и едно девојче.

За жал, момчето тешко само 250 грама имало дупка во срцето и мозокот не му се развивал нормално и бил многу помалку напреден од неговата сестра. Неговата единствена шанса за живот била операција на срцето, но лекарите не можеле да ја направат поради состојба на неговиот мозок.

За време на ултразвукот, родителите забележале нешто неочекувано – малата рака на момчето која ја држи сестрата за прстот. Таа е единствената која всушност може да биде таму и да помине низ ова со него, „ Тоa е благослов “, рече мајката.

Ја зачувала фотографијата од ултразвук, која, како што вели, во иднина ќе послужи како доказ дека нејзините деца неизмерно се сакале. Ако не успее да излезе, семејството рече дека се многу утешени од фактот што неговата сестра е со него.

Но, момчето не успеало да се избори за живот надвор од утробата на мајка си и починало. „ Господ одлучи да го земе кај Себе за да имаат посебен ангел на рајот “, рече неговата баба.

Неговите родители го нарекле Мејсон, а неговата сестра, која среќно се родила, Мерилин. Без разлика на се, Мејсон е благослов за нас – изјави брачниот пар.