Роџер Федерер го исполни ветувањето што му го даде на едно момче пред 5 години (ВИДЕО)

Слика од екранот: YouTube/Barilla

Тениската легенда Роџер Федерер го исполни ветувањето кое му го даде на една мала навивачка пред 5 години.

Сè започна во 2017 година за време на прес-конференцијата на УС Опен кога Изјан Ахмад или „Зизу“ се сретнаа со Роџер Федерер.

Го предизвика на натпревар …

Зизу ја праша тениската ѕвезда:

„Можете ли да продолжите да играте осум или девет години за да можам да играм со вас кога ќе станам професионалец?

Федерер без размислување одговори „Да“, смеејќи се.

Зизу не можеше да поверува и го праша Федерер: „Дали е тоа ветување? Федерер се насмевна.

Пет години подоцна, Федерер го исполни ветувањето на својот млад навивач.

Зизу мислеше дека лета на тениски тренинг во Цирих. На видеото се гледа како Зизу пристигнува на теренот со својот тренер.

Но, неколку моменти подоцна, тој го добива изненадувањето на животот кога го гледа противникот на другата страна од теренот.

И неговиот омилен тенисер Роџер Федерер го предизвика Зизу на меч.

Во овој чуден свет, малите работи некому многу значат.