Сакав да пропаднам во земја – Кога ја запознав сестрата на мојата девојка реков дека ми е позната од некаде. Кога ми кажа со што се занимава останав збунет

Не очекуваше таков одговор Мажот неодамна се нашол во крајно непријатна ситуација, откако за време на велигденскиот викенд се сретнал со семејството на својата девојка. Иако претходно видел фотографии од нејзиното семејство, бил зачуден колку нејзината сестра изгледа поинаку во реалниот живот и се чувствувал како претходно да ја видел некаде.

Разговорот започнал во насока на работните места кои насобраните ги правеле, а сестрата открила дека е актерка. Замислувајќи дека поради тоа од некаде се сеќава на нејзиното лице, мажот природно претпоставува дека ја видел во ТВ емисија или филм. Меѓутоа, кога го прашал во што игра – објаснувајќи дека од некаде му изгледа познато – сестрата на неговата девојка се изнасмеа.

Човекот првично бил збунет од оваа реакција, но подоцна дознал зошто прашањето на неговата сестра било толку забавно. Сестрата работеше во филмови за возрасни и никој не го предупреди за тоа. Во овој момент бев многу збунет, но претпоставувам дека сега ми е јасно зошто беше толку смешно. Нејзините братучеди исто така ме слушнаа како го кажувам ова и само почнаа да зјапаат.

Нејзината сестра рече дека се занимава со бизнис, а потоа ја смени темата. Десет минути подоцна, нејзиниот брат ме трга настрана за да ми каже дека неговата сестра е филмска ѕвезда за возрасни. После тоа Велигден тече според планираното, но без нас – напишал младичот. Меѓутоа, тоа не бил крајот што се однесува до неговата девојка, а тој бил во неволја додека се возел до дома.

Таа ми го кажа истото како и нејзиниот брат. Нејзината сестра снима филмови и вели дека е актерка, што нашите постари членови на семејството не го знаат. Таа рече дека ја засрамив со тоа што на сите им кажав дека ја гледам нејзината сестра. И кажав дека најверојатно ја препознав од виралната мимика, но таа тврди дека никаде не го видела.

Таа ми рече дека не знае кога ќе може повторно да ги погледне во очи. И објаснив дека навистина не сум виновeн за ситуацијата. Требаше да ме предупреди и не можев да замислам дека тоа ќе се случи – рече тој.