Сакал да скокни точно пред возот но набрзо дошло до пресврт на пругата (ВИДЕО)

Младиот човек од видеото кое стана вирално, скокна пред возот но набрзо дошло до пресврт на пругата. Полицаец од Индија скокнал на пругата за да спаси млад човек кој се обидел да се самоубие во средата вечерта на железничка станица во Виталвади.

На снимката од безбедносните камери се гледа како херој по име Ришикеш Мане (35) погледнува преку неговото рамо токму кога младиот човек сакал да легне под возот. Тој веднаш се залета по него, скокна на патеката и успеа да го истурка три секунди пред возот да влезе во станицата.

Не грижејќи се за сопствениот живот, полицаецот скокнал на пругата, го оттурнал младиот човек од возот и го вратил на перонот – рекол помошникот полициски комесар Виџеј Дарекар, пренесува Times Now News .

Полицијата наводно го одвела младиот човек во станицата, каде разговарале со него, а потоа ги повикале неговите родители за подобро да разберат што го поттикнало да се обиде да се самоубие, покрај тоа што ги повикала неговите родители да помогнат да се разбере ситуацијата.