Самохраната мајка немала поим каква вистина кријат нејзините посвоени деца

Самохраната мајка на Колорадо, Кејти, немала поим дека нејзините посвоени деца кријат болна, но убава вистина. Кејти од Колорадо со години се бори со неплодност, па затоа во 2017 година решила да посвои момче по име Грејсон, кое неговото семејство го оставило во болница веднаш по раѓањето.

„Штом го видов во болница, се заљубив. Беше толку мирен и сладок “, рече Кејти. Еден месец откако го посвои Грејсон, од дома ѝ се јавиле дека на едногодишното девојче по име Хана итно му е потребно посвојување. Веднаш штом ја запознала, знаела дека не сака само да и го додели привременото старателство на девојката, туку сакала да и даде вистински дом, засекогаш.

Но, таа наскоро почна да забележува некои сличности помеѓу Грејсон и Хана. Името на биолошката мајка на болничката нараквица на малата Хана беше исто како и на мајката на Грејсон.

И двајцата биле изложени на метамфетамин во матката, кој бил пронајден по породувањето. Покрај тоа, тие имаа и некои физички сличности.
На крајот, ДНК тестот потврди дека Хана и Грејсон се родени од иста мајка.

„Бидејќи се во роднинска врска, Хана би можела да остане со мене без никакви проблеми. Тие едноставно беа предодредени да се најдат еден со друг. Едвај чекам да им го кажам сето ова кога ќе пораснат“, изјави Кејти.

„Бев жена која живееше сама во огромна куќа. Сега куќата е целосно исполнета“, додаде таа.