Самохрана мајка доби отказ од работа само што му го донирала својот бубрег на шефицата – А потоа следеше нешто што никој не очекуваше

Дебора Стивенс дознала дека нејзината шефица Жаклин Брусија долго време чекала на трансплантација на бубрег, па се јавила и и го понудила бубрегот. Њујорчанката Дебора Стивенс која му донираше бубрег на шефот за да не чека на трансплантација. Ова се случи во 2012 година но сеуште кружи по интернетот

Приказната вели дека Деби Стивенс, тогаш 47-годишна самохрана мајка на две деца, донирала бубрег за да го спаси животот на нејзиниот шеф, а подоцна била отпуштена додека закрепнувала.

Џеки Брусја (61) се пожалила на Деби дека не може да најде донатор, по што и понудила да и го даде бубрегот. Тие двајца се запознале додека работеле во компанијата „Атлантик Аутомотив Груп“, која продава автомобили во Њујорк. Стивенсон бил вработен во таа компанија две години. Таа ја остави во јуни 2010 година, кога се пресели на Флорида.

После тоа, Деби реши повторно да се пресели на Лонг Ајленд и ја праша Брусја дали може да ја врати на работа, што и го направи. Два месеци подоцна, Брусја ја прашала дали сè уште сака да и го даде бубрегот. Кога дознала дека нејзиниот шеф чека долго време за трансплантација на бубрег, Дебора великодушно и го понудила својот.

По операцијата, Стивенсон имала компликации бидејќи и биле оштетени нервите на ногата, па била на боледување еден месец. Поради ова, газдата почнал да се однесува лошо со неа.

„Не можете да одите дома кога сакате. Луѓето ќе мислат дека овде добиваш посебен третман“, наводно и рекол газдата. После тоа Брусја се пожалил на раководството на компанијата, па Деби Стивенс добил отказ.

„Таа ми беше шеф и ја почитував. Не сакав да умре. Ова е многу болно искуство за мене“, изјави Деби Стивенс. Дебора сега има намера да ја тужи компанијата за која работела и нејзиниот поранешен шеф за дискриминација