Само што поминала тежок развод, запознала човек кој отишол таму каде што ниту еден друг маж не би одел

Откако помина низ тежок развод, Кристина Кузмич се помири со фактот дека можеби никогаш повеќе нема да ја најде љубовта и со тоа и беше добро – се додека не запозна човек кој заминал таму каде што НИТУ еден друг човек претходно не отишол.

Таа ја споделува својата трогателна приказна во популарната објава на Фејсбук споделена од страната Love What Matters . „Се сеќавам кога првпат почнав да имам чувства кон мојот сегашен сопруг. Колку се посилни моите чувства, толку повеќе се борев против нив. По тешкиот развод две години претходно, завршив со сите овие љубовни работи и бев совршено среќна со мојата лична романса и цинизам и не сакав да дозволам некој да ми пречи.

Но, Филип беше поинаков. Тој не само што се разликуваше од кој било маж со кој сум излегувала, тој се разликуваше и од кој било маж што некогаш сум го сретнала. Беше несебичен и трпелив и ниту еднаш не зажали за мене. Колку и да се чувствував слаба, мизерна или поразена во таа фаза од мојот живот, тој ја виде мојата сила и мојата светлина и навистина сакав да се видам себеси онака како што тој ме гледаше мене.

Продолжив да го туркам
Постојано го оттурнував давајќи му причина по причина да не биде со мене. Од самиот почеток го изложив целото мое ѓубре, сите мои маани, сета своја драма – сето тоа го ставив пред него, сигурен дека ќе избега. Но, тој остана. Тој прегрна сè тешко, оние навистина тажни работи, комплицирани и исцрпувачки – прифати сè.

По некое време, кога бев уверена во неговите чувства кон мене, го запознав со моите деца. Никогаш не покажувавме наклонетост пред нив, дури ни држејќи се за рака или гушкање. Во очите на моите деца, Филип беше само уште еден мој пријател. Неколку недели откако ги запозна децата имав особено тешка ноќ.

Бев болна и моето 3 годишно дете се разбуди среде ноќ и почна да повраќа на тепихот што секако го разбуди моето 5 годишно дете кое врескаше и плачеше од исцрпеност. Бевме вистински хорор, сите тројца. Тоа беше еден од оние моменти на самохрани мајки каде што мислев дека ќе полудам. Изгледав лудо, веројатно така мирисав, а главата ми чукаше од сите викања.

„Зошто некој би се согласил на ова? Се обидував да ги смирам моите деца и да ја исчистам ќерка ми и тепихот и си помислив: ‚Зошто некој маж би се согласил на ова?’ Му се јавив на Филип и го разбудив. „Те молам дојди. Дојди сега. Велиш дека ме сакаш, велиш дека го сакаш мојот живот со сè што оди со него, ајде сега дојди овде да го видиш мојот живот“. Тој беше во мојот стан за 20 минути. Децата сè уште врескаа, јас бев на сите четири на подот и го триев тепихот.

Очекував поглед полн шок или згрозеност, можеби дури и гнев затоа што го разбудив среде ноќ поради ова. Но наместо тоа, без ни секунда, тој потона на подот, ми зеде партал од раката, ме испрати во кревет и го исчисти повраќањето на ќерка ми. Потоа ги смести моите деца и ги заспа. После тоа, и тој ме прегрна, ме бакна во челото и ми рече: „Да, го сакам ова. Сакам секој дел од него. Сите три.’

Поминаа речиси седум години од таа ноќ, а Филип сè уште веднаш го расчистува повраќањето, останува буден до доцна разговарајќи со мојот предтинејџер кога тој имал лош ден, одговарајќи на повиците на ќерка ми на работа кога ѝ треба помош со математиката и ги сака безусловно. како да се негови деца.

Тој човек, тој убав човек имаше храброст да дојде и да ја прекине мојата огорченост. Засекогаш сум му благодарен за тоа. И моите деца исто така“.