САРА ПРИЗНА ДЕКА ПОДОБРО И Е ДА ОДИ НА РАБОТА НЕГОЛИ ДА СЕДИ ДОМА ДА ГИ ЧУВА ДЕЦАТА: Причините на оваа вработена мајка ќе ве ШОКИРААТ

Дали е потешко да се биде вработена мајка или онаа која е по цел ден дома со деца, што мислите?

Сара Торесан од Австралија била брутално искрена и признала дека попрво би оди на работа отколку да остане дома за да се грижи за децата. И нејзината објава на TikTok предизвика буквална лавина од коментари. И додека многу жени ја разбираа, од друга страна имаше и такви кои страшно ја осудуваа.

– Ако имав опција да останам дома со децата или да одам на работа по ноќта во која немав доволно сон, секогаш би избрал да одам на работа. Мислам дека сум многу квалификуван да зборувам на оваа тема бидејќи сум вработена мајка. Одењето на работа е многу полесно отколку да останете дома со децата – рекла таа, а нејзиното видео за рекордно време станало популарно на социјалните мрежи.

Таа смета дека одењето на работа има многу придобивки за неа.

– Можам да ја слушам мојата омилена музика на пат кон работа. Можам мирно да шетам и да пијам кафе. Можам да разговарам со колегите на работа и да користам различни делови од мозокот – искрена е оваа мајка.

Таа истакнува дека е многу возбудена кон крајот на работното време, бидејќи сака деца и едвај чека да ги види, а со нив поминува многу поквалитетно време отколку кога е дома цел ден.

-Од моментот кога ќе ги отворите очите наутро до затворање навечер, вие сте во машина. Постојано ги задоволувате нивните потреби, ги смирувате нивните конфликти, им викате. Повеќето родители кои остануваат дома со своите деца сонуваат за самостојни 45 минути слушање на омилената музика или подкасти – заклучи Сара.

А потоа дојдоа најразновидните коментари од мајките на оваа тема:

„Работата е моето платено отсуство.
„Да се ​​остане дома со децата е сто пати полесно од работа. Секако дека има предизвици, но тоа е благослов за мене.
„Би го изгубила умот како мајка која останува дома“.
„Апсолутно не би сакал да бидам на работа. Осум години сум дома со децата и можам да правам што сакам“.
„Мојата работа е толку убав одмор!