Свекрвата го пика носот секаде, за золвата ми е чисто зло – Вака им вратив на фамилјарниот ручек, но сега имам проблем!

Прочитајте ја исповедта на девојката за прашањата за безобразна свекрва и золва! Девојка се пожали на Редит на семејството на нејзиниот иден сопруг, а тоа го запали интернетот! Нејзиното признание за прашањата кои и ги поставуваат нејзиниот иден свекор и свекрва, разбесни многумина, но нејзиниот одговор е одличен! Прашањето е само дали ќе се одржи венчавката бидејќи нејзиниот вереник е уморен да ги слуша овие расправии.

Корисничката на Редит напишала дека веќе неколку години е во врска со млад човек, дека неодамна се свршиле, но дека секогаш кога оди кај неговите родители ги слуша истите навреди и истите прашања. Решила да возврати и го запалила интернетот! „Со години сум мета на лични, навредливи прашања од мојот иден сопруг и решив вака да одговорам“, напишала девојката чија објава има повеќе од 800 коментари.

Таа рече дека свршувачката „испаднала“ само еден месец, но дека долго го трпела испрашувањето на неговите блиски, што всушност е маска за навреди кон неа. „Кога и да одиме кај нив, золвата ме прашува, еј, кога ќе ослабеш некој килограм? И тогаш решив да и го ‘вратам’ тоа прашање.

И возвраќам – кога ќе ослабеш ти некој килограм, навистина се здебели“, напишала девојката. „Па, татко му, кој постојано ме прашува кога ќе си ја купам куќата. Му одговарам, кога ќе си купиш сопствена куќа имаш 73 години и си кираџија, некому плаќаш кирија“, додаде таа. Но, последната капка е прашањето на неговата мајка, која го пика носот во врската и прашува кога ќе и биде внучето.

„Почна постојано да прашува кога ќе и ги родам внуците, кога ќе ги донесам нивните бебиња на свет. Јас и одговорив, кога ќе ни родиш бебе? И сега мојот вереник е ужасно лут. Ги оставивме, ми викаше цел пат, вели не може повеќе“, напишала девојката.

Вели дека сум детинеста и незрела и дека не е во ред така да разговарам со неговите родители, но едноставно не можам повеќе да ги издржам овие прашања“, ја завршила својата исповед девојката. Кој мислите дека е во право, таа или нејзиниот вереник? Пишете ни во коментари!