Свекрвата му дала инекција на погрешниот близнак, а мама решила да направи нешто

Во една прилика, додека се грижела за своите внуци, свекрвата му дала инекција на погрешниот близнак. За да ги препознае, мама решила да направи нешто. Мама откри дека истетовирала еден од нејзините синови близнаци за да може да го разликува од неговиот брат. 31-годишната девојка објасни дека таа и нејзиниот сопруг се обидувале да имаат дете веќе пет години и конечно ги добиле идентичните близнаци Адам и Џек.

Еден од близнаците мора да прими инекција поради неговата здравствена состојба
Но, таа објасни дека поради неговата здравствена состојба Џек мора да прима инјекција еднаш неделно, а кога ќе порасне ќе мора да пие апчиња. Кога мама се вратила на работа, нејзината свекрва се грижела за момчињата. Се беше во ред додека еден ден свекрвата не му даде инјекција на погрешно дете. „Таа веднаш ја забележа нејзината грешка, повика брза помош и беа однесени во болница“, се присетува мама. На крајот и двете момчиња биле добро бидејќи, како што вели оваа мајка, тоа бил „лек кој делува бавно и кој во најлош случај би предизвикал дијареа за неколку дена“. Но, свекрвата беше покрај себе. Таа потоа одби да ги чува децата и момчињата беа запишани во градинка.

На крајот и воспитувачката од градинката изразила загриженост дека ќе ги измеша момчињата, па родителите разговарале со лекарите кои предложиле едно момче да се тетовира за да се избегне забуна и повторно да се даде погрешен лек. „Докторот препорача медицинска тетоважа. Ми објасни дека ќе истетовираат пега, не поголема од крајот на гума на молив, на површина на кожата која лесно се гледа“, објасни мајката. Родителите решиле да го послушаат советот на лекарот и го истетовирале момчето со кафена пеги на ушната школка. Постапката траела половина час, а нивниот син не почувствувал ништо. Но, кога свекрвата дознала, полудела, пренесува Индекс .

„Се обидов да објаснам, но таа беше вознемирена, па ги ставив двајцата на подот и и реков да го земе Џек и да најде тетоважа. Таа го зеде Адам. Затоа и го дадов Џек и дури по 20 минути таа не можеше да најде тетоважа“, се присети мама. Згора на тоа, кога сфатила дека се работи за пеги, сепак не се откажала од идејата дека овие родители претерале со тоа што го тетовирале детето и му го „промениле телото“.

Иако и самата верува дека ја направила вистинската работа и ги презела неопходните мерки на претпазливост, сепак има и такви кои не се согласуваат со нејзината одлука. Но, нејзината објава на Редит собра повеќе од 2.000 коментари, а едно лице рече: „Таа речиси ненамерно го уби вашето дете и е бесна поради малата неинвазивна тетоважа. Не си истетовирал орел по целиот грб“. „Попрво ќе истетовирам диносаурус по целото тело на моето дете отколку да ризикувам некој да му даде погрешен лек“, се согласи друг. „Мислам дека го слушна зборот „тетоважа“ и се вознемири. Бидејќи беше премногу вознемирена, и беше тешко да признае дека погреши кога сфати дека претерува“, рече трет коментатор на Редит .