СВЕТОТ ЗАНЕМЕ ОД ОВАА ПРИКАЗНА: Син и мајка станаа ќерка и татко! (ВИДЕО)

Трансродовите Ерика и Кореј Мејсон од Детроит својата животна приказна ја споделиле со светот, која пак многумина ги оставила без коментар…
Всушност, Кореј 15, првпат им кажал дека се идентификува како девојка на своите родители уште пред четири години, но се до минатата година не дознал дека и неговата мајка Ерика исто така се бори со нејзиниот полов идентитет.

Сега тие двајца си даваат поддршка еден на друг додека ги менуваат половите. “Бев охрабрен од одлуката на своето дете, иако емоциите се уште ми се мешаа”, изјавил Ерик, кој самиот се одлучил за мастектомија.

Кореја својата трансформација и трансформацијата на мајка си ја објавила и на Инстаграм, кадешто добила многу лајкови и позитивни и охрабрувачки коментари

Како што велат, тие ги игнорираат негативните коментари и го живеат својот живот. На нив им е многу убаво и признаваат дека дури сега се задоволни со својот изглед и тело.
“Јас се заљубив во личноста. Таа беше преубава како жена, но подеднакво толку беше убава и од внатре”, изјавил Лес Мејсон. “Се додека Ерик е задоволен од изгледот, јас ќе бидам задоволен со она што е во нејзиниот мозок.. или неговиот.”

Ерик Мејсон (претходно Ерика) изјави: “Првото чувство беше олеснување, а второто беше ужас. Страв од иднината, страв од тоа како семејството и децата ќе ме прифатат, страв од тоа како ќе изгледа остатокот од мојот живот..”

Тој вели дека планира да остане заедно со својот сопруг, Лес, кој ја прифаќа и ја поддржува транзицијата