Свештеникот ги замолил младенците да се повлечат, а потоа ги повикал нивните родители

За време на свадбената церемонија, свештеникот ги замолил младенците да се тргнат настрана, а потоа ги повикал нивните родители да излезат. Невестата и младоженецот, Џина и Дру, беа израснати од неверојатни родители кои ги научија на вредноста на безусловната љубов преку нивните бракови.

Кога Џина и Дру почнаа да го планираат својот посебен ден, нивната идеја за ненадејно обновување на свадбениот завет за нивните родители го шокираше дури и свештеникот. Тој на свадбената веселба изјавил дека досега бил на стотици свадби, но никогаш порано не видел некој да се одмори од својот посебен ден само за да ги почести своите родители.

Гостите беа збунети
Кога свештеникот ги замолил младенците да се повлечат, гостите биле видно збунети и шокирани. Но, откако им се јавил на нивните родители и им ги објаснил причините, речиси на секој гостин почнале да течат солзи по лицето. Свештеникот дури се пошегува со коментарот: „Ова не е како реалити ТВ. Ова е реалност“.

Потоа рече: „Повеќе од 30 години ветивте дека ќе се почитувате, ќе се сакате и ќе се утешите во добри и лоши времиња. Не знаевте каде ќе ве однесе животот. Денеска издржавте низ триумф и трагедија, основавте семејства, домови и заеднички живот. За да ги почитувате вашите бракови и да ви се заблагодарат за вашиот пример, Дру и Џина би сакале да ве поканат да ги обновите вашите завети денес во присуство на Бога, семејството и пријателите“.

Сите плачеа
Откако свештеникот ја даде оваа мала објава, немаше суво око на повидок. Родителите беа изненадени и почестени што децата ги почестија. Каков неверојатен момент за нив да ги кажат своите завети со родителите на денот на нивната венчавка. Тоа ќе биде момент за паметење во годините што доаѓаат!

Им честитаме на Дру и Џина за нивниот брак и благодарност до нивните родители што дадоа толку убав пример за тоа што е брак.