Свештеникот ги замолил младите да се повлечат, а потоа ги повикал нивните родители

За време на свадбената церемонија, свештеникот ги замолил младенците да се тргнат настрана, а потоа ги повикал нивните родители да излезат. Невестата и младоженецот, Џина и Друа, беа израснати од неверојатни родители кои ги научија на вредностите на безусловната љубов преку нивните бракови. Кога Џина и Дру почнаа да го планираат својот посебен ден, нивната идеја за ненадејно обновување на свадбените завети за нивните родители го шокираше дури и свештеникот.

На невестата и младоженецот им рекол дека досега имал стотици свадби, но никогаш не видел некој да си замине на нивниот посебен ден само за да ги почести нивните родители. Кога свештеникот побарал од младенците да се оддалечат, гостите биле видно збунети и шокирани. Но, откако им се јавиле на родителите и им ги објасниле причините, речиси на секој гостин почнале да им течат солзи по лицето.

Свештеникот дури се пошегува: „Ова не е како реалноста на ТВ. Ова е реалноста“. Потоа рече: „Повеќе од 30 години ветивте дека ќе се почитувате, ќе се сакате и ќе се утешите во добри и лоши времиња. Не знаевте каде ќе ве однесе животот. Денеска издржавте низ триумф и трагедија, основајќи семејства, дом и заеднички живот. За да ги почитувате вашите бракови и да ви се заблагодарат за вашиот пример, Дру и Џина би сакале да ве поканат да ги обновите вашите завети денес во присуство на Бога, семејството и пријателите“.

Откако свештеникот ја даде оваа мала објава, немаше суво око на повидок. Родителите беа изненадени и почестени што децата ги почестија. Каков неверојатен момент да им ги кажат заветите на нивните родители на денот на нивната венчавка. Тоа ќе биде момент за паметење во годините што доаѓаат!

Им честитаме на Дру и Џина за нивниот брак и им благодариме на нивните родители што дадоа таков прекрасен пример за брак.