Свлечиште и одрон на карпи после Плетвар кај новите тунели

Од утрово целосно е непроодно движењето на патниот правец Прилеп-Росоман после Плетвар поради одрони и поплавување на патот.

„Кај „Плетвар“ пред тунелите има свлечиште и одрон на карпи. Се преземаат мерки за расчистување“, информираат од АМСМ.

Погледнете каква е состојбата пред да тргнете на пат. Возете внимателно и прилагодите ја брзината на движење.