Секое утро станувам во пет и пол и му правам појадок на маж ми

Брук Смит, мајка на четири деца од Бризбејн, освен што се грижи за децата и домот, секое утро станува во пет и пол за да му подготви појадок на својот сопруг.

„Не легнувам додека не го подготвам оброкот на сите за следниот ден, не ја подготвам облеката и додека куќата не се исчисти и не се измијат садовите“, напиша таа во една група на Фејсбук за домаќинство.

Некогаш си легнувам во девет навечер, а понекогаш на полноќ, но секогаш станувам во исто време – пет и пол, за да му направам појадок на сопругот и да му направам кафе, а потоа да го испијам кафето. , измијте ја косата во мир и тишина, вежбајте, медитирав и се подготвив за тој ден, вели таа и додава:
„Среќна мајка значи среќно семејство. Направете го ова дури и кога се чувствувате мрзеливо, ќе бидете задоволни во текот на денот“.

По оваа објава, коментарите влегоа.

Мајка ми работеше вака за татко ми, но тој е роден во 1929 година, а таа во 1931 година. Сега е 2020 година. Мојот сопруг сам си ги пере алиштата, децата сами си прават појадок – гласи еден од коментарите, на кој Брук имаше подготвен одговор.

„Секогаш има позитивни и негативни коментари, а многу жени мислат дека живеам како да сум во педесеттите и дека не треба да правиш вакви работи за твојот сопруг. Чувствувам дека ако некој работи на сонце по цел ден, најмалку што можам да направам за него е да готви и да чисти. Мислам дека сме посреќно семејство токму поради оние традиционални работи што ги негуваме“, напиша таа.