Секој ден доаѓал сам на пиво, а потоа менаџерот на кафулето ја дознал причината што му го кине срцето

Џон доаѓаше секој ден да пие пиво во кафето „Лорд Бајрон“ во Нортхемптон и го привлече вниманието на водителот Бенџамин Лопез кој реши да открие каква приказна крие овој човек кого го гледаше сам во пабот секој ден, од понеделник до петок.„Почнав да работам таму како домаќин пред еден месец и сфатив дека Џон доаѓа секој ден, од понеделник до петок, на пиво. Никогаш не разговара со никого, луѓето се пријателски расположени со него и го поздравуваат, но тој е секогаш сам“, изјави Бенџамин за LADbible, кој ја објави приказната на Џон на Фејсбук.

За време на разговорот, Џон му објаснил на Бен дека неговите родители и брат умреле без да имаат жена или деца. Затоа е сам. „Ова е Џон. Тој е еден од нашите редовни клиенти, секогаш доаѓа на пиво. Во последните неколку недели забележав дека никој не разговара со него, тој секогаш седи сам во тишина, а светот се чини дека минува покрај него и не обрнува многу внимание. Денеска ја искористив можноста да седнам и да разговарам со Џон.

Ми кажа дека нема никој во неговиот живот, дека сите во неговото семејство умреле и дека тој сега живее сам и нема многу можности да разговара со никого. Затоа му беше навистина мило што се трудев да разговарам со него и да го направам среќен. Мразам да гледам луѓе кои живеат сами, особено такви луѓе. Се прашувам дали можете да споделите фотографија од Џон и да му испратите кратка порака за да можеме да направиме промена во животот на овој човек и да ја вратиме насмевката на неговото лице. Ќе му ги покажам пораките кога ќе дојде на пијачка“, стои во објавата напишана од Бен.

Не требаше многу време за објавата да стане вирална. Фејсбук кафулињата беа преплавени со добронамерни пораки, а многумина сакаа да го почестат Џон со пијачка. „Луѓето идеа од секаде. Многумина сакаа да му платат пијалок, една жена ме праша колку чини пивото што го испил Џон, јас и кажав 2,30 фунти, а таа веднаш ги префрли парите на нашата сметка“, вели Бен.

„Џон беше навистина среќен кога му ги покажав пораките. Мислам дека сè уште не му паднало на памет. Луѓето го почестуваат со храна и пиење кога е во кафуле, седнуваат со него и разговараат. Испадна навистина неверојатно“, заклучил Бен.