Семејството од мојот сопруг не е во ред – Потресна приказна на жена на која свекрвата и направила хаос во животот

Дали сте имале слични искуства со вашата свекрва? Корисничката на Редит, Сандра одлично се сложува со својата свекрва, но неодамна забележала дека таа претура по фиоките и плахарите во спалната соба под изговор дека бара нешто што и треба, како полнач за мобилен телефон.

„Кога ја фатив, и кажав дека не е во право бидејќи таму се моите лични работи. Рекла дека е збунета и дека не знае во која фиока се наоѓа предметот што го бара“, напишала Сандра. „Затоа решив да ги обележам моите фиоки, па ставив етикета на секоја што ја содржи. Следниот пат кога почна да бара нешто, се налути кога сфати што сум направила.

Изгледаше навредено и ми рече дека не е глупава, па така да се однесувам со неа“, објасни таа. Свекрвата налутено си заминала, а роднина од страната на жената им се јавила на Сандра и нејзиниот сопруг и го замолила да и се извини. Тие одбиле, па сега се прашуваат дали згрешиле.

„Се налути затоа што повеќе немаше можност да пребарува по твоите работи“, изјавила една личност. „Тој е човек кој нема граници и редовно ги бара вашите лични работи“, вели друг. „Не сте направиле ништо лошо. Тоа се твои работи, а семејството на маж ти е болно“, рекол третиот.

„Твојот сопруг требаше да постави јасни граници. „Ако тој не гледа проблем во тоа што мајка му ја нарушува вашата приватност, тоа не значи дека проблемот ќе исчезне“, рекол четвртиот.

„Би ги наполнила фиоките со експлицитни предмети за да може свекрвата да ги најде, па нека ѝ биде непријатно“, вели петтиот