Семејството пронашло порака на ѕидот во куќата која ги расплакала

Новите сопственици пронајдоа една од најтрогателните пораки на нивниот ѕид, добредојде во нивниот нов дом. Пораката беше напишана на ѕидот од оставата, чајната кујна. „Јас и ќерка ми се пакувавме кога ја видовме“, вели Сузан Мари Смузински од Њу Џерси. „Се тресев и малку плачев.

Сузан живеела до таа куќа некое време пред да ја купи и знаела нешто за парот што живеел таму претходно. „Ги знаевме, но не многу добро“, рече таа, истакнувајќи дека ова е многу рурална област. „Тие беа втори сопственици на куќата и ја купија во 1971 година“, рече таа. „Мажот почина од рак, а сопругата отиде во старечки дом неколку години подоцна“.

Домот сочува „многу прекрасни спомени“
Таа рече дека двојката подигнала семејство во тој дом. Според пораката на ѕидот, домот сочувал „многу прекрасни спомени“. Исто така гласеше: „Овде сакавме, се смеевме, плачевме и игравме. Се молиме да биде така и за вас. Господ да ве благослови“.

Порака на ѕидот во куќата
Сузан рече дека куќата била празна некое време пред продажбата и иако не планирала да ја купи куќата во моментот отишла да ја прегледа бидејќи била љубопитна. „Штом влегов внатре, се чувствував како дома“, вели таа, „Знаев дека срцето ќе ми се скрши ако некој друг ја купи таа куќа и морам да се преселам бидејќи не можев да поднесам некој друг да живее таму“.

Тие не сакаат да ја отстранат пораката од ѕидот
Сузан тогаш купила куќа и сега нејзината ќерка живее до неа. „Сон на секој родител“, рече Сузан. Таа сака да ја задржи куќата таква каква што е и вели дека не сака да ја отстрани таа порака на ѕидот.

„Се надевам дека ако некогаш ги има поранешните сопственици, ќе видат дека ние се грижиме за нивниот дом и дека го почитуваме и сакаме исто како и тие“, додаде гордиот сопственик.