Семејството со посвоениот син беше на суд. Во еден момент, пресудата на судијата им го промени животот засекогаш

Процесот на посвојување деца може да биде тежок за секое дете, но ситуацијата на Карсон Петерсон се одолговлекува цели 12 години. Карсон се преселил од дома. Не можеше да најде семејство кое навистина ќе го сака и ќе го цени. За среќа, неговата тага престана кога влезе во семејната куќа Петерсен.

Карсон дојде во домот на Текс и Рене Петерсен во 2014 година. Младиот човек рекол дека штом пристигнал сфатил дека нешто е поинаку со тоа семејство. „Направивме сè заедно. Секогаш ме викаа сине. Ме запознаа со сите како да сум нивен син. Тие никогаш не рекоа „посвоен син“ и беше прекрасно да се чувствувам како да припаѓам и ценет“.

Но, во 2016 година, ситуацијата доби неочекуван пресврт. Карсон им пришол на Рене и Текс и ги замолил да го посвојат! Веднаш се договориле и биле направени планови Карсон и официјално да стане нивен син! По неколку месеци планирање, Карсон конечно беше посвоен во 2017 година! Карсон изјави за ABC News колку му било тешко да биде сериозен за време на судското рочиште!

„Беше многу емотивно. Пролеав неколку солзи затоа што бев многу среќен што можам да го оставам минатото зад себе и да одам напред од тој ден до денес“. Текс знаел дека тоа е пресвртница за неговиот син и изјави за ABC News дека се надева дека неговата приказна ќе им даде на другите деца во домовите трошка надеж.

За тоа е знак на патување кое завршува и конечно добивам постојан дом… Овие деца често немаат можност да стават слика на ѕид, немаат ни своја фиока… Од кој дом и да биле однесени, тоа им било нормално. Рене рече дека го прифатила Карсон како постојан член уште од првиот ден.

Таа за ABC News изјави дека официјалната одлука за неа е само прашање на време! „Карсон е многу добар млад човек. Тој сака да им помага на луѓето, и тоа е она што најмногу го сакам кај него.

Многу сум горда што официјално го прифативме. За него беше многу важно да знае дека има мајка и татко кои ќе направат се за него и дека има дом во кој секогаш може да се враќа. Многу ми е драго што успеавме да му го дадеме“.