Сестрите близначки на ДНК тест ја открија тајната на нивното семејство

Одри Бел не очекуваше ништо добро да дојде од ДНК тестот бидејќи тестот предизвика мрачна тајна за семејството за кое таа и нејзината сестра близначка не знаеја. Но, Бог имаше план. Откако родила тројки, Одри нарачала ДНК тест преку Интернет бидејќи сакала да знае кои две бебиња се идентични близнаци. Но, кога ја погледнала историјата на нејзините предци, била многу изненадена што нема никаква врска со Италијанците.

Одри и нејзината сестра Синтија мислеа дека се Италијанци од страната на нивниот татко, а нивниот татко секако беше многу горд на своето потекло. По првиот резултат, Синтија го направила истиот тест и дознала дека и таа нема италијански предци. Семејството претпоставуваше дека станува збор за некаква грешка, но по третиот тест немаше сомнеж – тие не беа Италијанци. Дотогаш нивниот татко Ричард Палмадесо починал, па не можеле да добијат одговори од него.

Сестрите се обратиле кај најблискиот роднина на нивниот татко. Положил и тест кој ги потврдил сомнежите на овие две сестри – тие не биле поврзани со странското семејство на нивниот татко. Одри стана многу љубопитна и продолжи да копа подлабоко во извештајот на ДНК. Открила дека нејзината ДНК се совпаѓа со маж по име Том Мартин дури 22%. Тоа значеше дека Том им бил вујко или дедо.

Семејството сакало да знае што точно се случува, па го контактирале Том. Она што го дознале сестрите многу ги шокирало. Том со години очајно го бараше својот брат. Тој им кажа на сестрите што се случило – 9 август 1945 година. Помладиот брат на Том, Џери, бил киднапиран. Том и Џери се возеле со своите велосипеди кога една жена им пришла и им понудила бонбони. Џери отиде со неа по бонбони, но никогаш не се врати.

Сестрите се запрашале: дали нивниот татко, кого цел живот го знаеле како Ричард, всушност може да биде Џери Мартин? Тие му покажаа на Том слики од нивниот татко и беа шокирани од сличноста меѓу Том и нивниот татко. Тие исто така дознале дека Том и нивниот татко имаат многу заедничко.

Потоа поставија теорија. Нивната баба, Изабел Палмадесо, можеби го киднапирала Џери во очај за да му го даде на својот сопруг Анџела синот што го очекувал. Во тоа време, Анџело служел во војната и не бил дома две години. Изабел била бремена (или рече дека е бремена) пред тој да замине во војна. Можеби во меѓувреме имала спонтан абортус, а вознемиреноста и тагата поради неизбежното враќање на Ангел ја натерале да го киднапира Џери, да го преименува и да му каже на сопругот дека детето има две, а не четири.

Тоа секако е можно, но Изабел почина кога Ричард имаше 12 години. Ричард оттогаш живее со својот вујко Џек. Семејството не остана во контакт со таткото на Ричард или со тоа странско семејство.