Се запознале преку апликацијата, излегле на пијачка, а непознат дечко можеби ѝ го спасил животот со порака на хартија

Корисничка на Твитер која се регистрира како Хадија сподели необично искуство што го имала во кафуле на состанок со момче. Се запознале преку апликацијата, излегле на пијачка, а непознатото момче можеби ѝ го спасило животот. Хадија договорила кафе со маж што го запознала преку апликации за „флертување“. Разговарале, споделувале животни искуства, откриле нешто за себе, а потоа тој се извинил и отишол во тоалет.

Додека таа го чекала, ѝ пришол друг маж и ѝ подал лист на кој пишувало: „Премногу лоши знаци. Бегај. Девојко, внимавај“. Хадија објави фотографија со коментар: Вчера бев на кафе со ликот. Кога отиде во тоалет, еден хомосексуалец кој седеше зад мене ми додаде порака – рекла таа.

Нејзините придружници и напишале дека сигурно било многу лошо кога некој друг дошол на помош. Не можам ни да замислам колку лоши беа тие знаци кога беа јасно видливи за потполно странец кој потоа реши да напише предупредувачка порака – се запраша еден твитерџија.

Не сакам да звучам драматично, но ова можеби буквално ви го спасило животот – додаде друг твитер. Не грижете се, забележав проблеми и пред пораката, но останав бидејќи не се чувствував загрозена и затоа што влегов во дебата со него. Втора средба нема да има – додаде таа во одговорите на Твитер.