Се обложил со пријател и останал без жена: „Мислев дека е болен, раскинав и го оставив“

Една жена неодамна сподели на Редит како го оставила сопругот затоа што тој се обложил со пријател дека ќе зборува како мало дете цела година. Таа објасни дека знае дека „сите поминуваме низ некои фази и стекнуваме некои глупави навики, а понекогаш само ни треба некој да ни каже“. Мојот сопруг последнава година има навика да зборува како бебе. На почетокот беше смешно, но брзо стана страшно, иритирачко и срамно – рече таа, а надвор од приватноста на нивните четири ѕида, вели, така почнал да зборува во јавноста.

Непосредно пред избувнувањето на пандемијата, бевме во ресторан со неколку пријатели, а тој разговараше со келнерот на крајно срамен начин. Излегувавме со другарите, а тој доаѓаше и ми кажуваше „бебето сака уште пиво!“ – рече таа, што и стана неподносливо. Во шопинг, додава тој, како дете барал сладолед и скокал горе-долу викајќи „сакам сладолед“!

Бидејќи тоа не престанало, вели таа, почнала сериозно да се грижи дали причината за неговото однесување е нарушување или болест, како што е тумор на мозокот …Прво го прашав дали разбира зошто сум вознемирена и побарав да ми објасни дали тоа го прави намерно или треба да побараме лекарска помош, а тоа го исплаши, па на крајот призна дека причината е облог со пријател. на работа бидејќи и двајцата се свесни дека не би ја задржал долго, па според договорот исклучок е работата.

Свесно реши да си го загрози бракот. За која награда? За облог? – се прашала таа и додала дека по многу расправии и солзи решила да го остави и да се пресели кај нејзината сестра на некое време.

Се надевам вредеше – заклучила таа