„Се оженив против волјата на моите родители, односно мајка ми“

„Се омажив против желбата на моите родители, односно мајка ми. Ми рече дека мојата сопруга е мојот најголем адут и дека во одреден момент ќе ме чини скапо. Во брак сме скоро 5 години и она што мојата сопруга секојдневно го доживува од мајка ми ја прави супер жена, буквално. Иако секојдневно добива безброј навреди, мојата сопруга никогаш не и кажала ниту еден немил збор на мајка ми.

Кога лани добивме ќерка, тоа стана уште полошо, мајка ми се увери дека сум стерилна и дека не можам да имам деца и ми рече дека мојата ќерка не може да биде моја.

Да бидам искрен, колку пати мајка ми ми го повтори сето тоа, делумно почнав да се сомневам. Во петокот се вратив рано од работа и кога влегов дома ја најдов жена ми црвена и изгребана, плаче.

Не знаев што е со неа, а таа не можеше да ми каже затоа што липаше… Кога се смири ми објасни дека мајка ми ја претепала… Бев бесен и се качив горе и Кога ја прашав мајка ми зошто го направи тоа, таа ми рече дека не сакам некој да ја научи на некоја смисла.

Да скратам, кога влегла во собата видела дека жена ми се допишува со некој на лаптоп и затоа ја претепала. Вели дека ме изневерува… Не издржав повеќе, се симнав кај жена ми, ги спакувавме неопходните работи и ја напуштив куќата и родителите и моето соседство…

Оставив се и сешто. колку ме болеше срцето за се што оставив зад себе, повеќе нема да се вратам под никакви услови. Требаше да го сторам тоа порано, но мислев дека се ќе се смири…“