Се омажив за пари: Девојка која 7 години била во брак со богаташ откри што и се случило на крај: “Не е се како што изгледа”

Една девојка од 28 години одлучила на сите на интернет да им ја сподели својата исповед.

Таа останала анонимна, но признала дека се омажила поради пари. Сепак, нема никакви проблеми во својот брак. “После долга пропадната врска и безуспешно трагање по љубов, во 28. година одлучив да се омажам од корист, но истиот тој маж и да го почитувам (тој го знаеше тоа и се согласи). После речиси 7 години брак и две ќерки низ приказна со чаа вино сфативме дека нашата одлука била исправна, бидејќи никогаш не сме се лажеле, изневерувале, ниту пак сме имале големи расправии, а нашите девојчиња отсекогаш биле опкружени со љубов и внимание. Можеби никогаш не сме го имале она што вие го нарекувате вистинска љубов, но создадовме семејство во кое нема тајни и нема осуди”, раскажала девојката, а многумина се согласиле со неа.

Сепак, биле и оние кои не ја поддржувале ваквата одлука и сурово коментирале: “Додека сиромаштијата не не раздели”. Сепак, негирајќи ги нивните коментари сфативме дека сме направиле добро дело, имајќи во предвид дека во денешниот свет, токму финансиските средства се главната стабилност во семејството.

Во денешниот свет, огромен процент од разводите на брачните заедници се случуваат токму поради финансиски средства, така што сметам дека сепак на крај сум направила добра одлука, имајќи во предвид дека мојата, како и иднината на моите ќерки е финансиски загарантирана.