Се породила, одгледувала, а вака и враќаат: Ќерката не дава ниту еден денар, а снаата на синот е главна – тажната исповед на баба Милена

Имам возрасен син и ќерка. Јас и мојот сопруг им помагавме во се, од учење до купување куќа и грижа за нивните деца. Денес живеам сам, мојот сопруг почина пред неколку години. Имам мала пензија, едвај покривам основни потреби.

Понекогаш кога купувам лекови, буквално морам да се откажам од храната. Децата се свесни за мојата ситуација, но ниту еднаш не се понудија да ми помогнат, пишува Новости.

Џепарот на внука ми е поголем од мојата пензија. Еднаш навестив дека можат да плаќаат половина од месечните сметки бидејќи ќе останат со станот кога ќе умрам.

Синот се правеше дека не разбира што реков, а ќерката рече дека едвај сама си ги плаќа трошоците.

Никој од нив не оди со јавен превоз до работа, имаат скапи коли. Секоја година одмараат на скапи места во скапи хотели. Ќерката секој месец купува нова облека, ја опсипува ќерката со пари. Детето добива повеќе џепарлак од мојата пензија.

Во куќата на неговиот син сите пари ги контролира неговата сопруга. Дури и да сакаше да ми помогне, таа не му дозволуваше.

Кога мојата сосетка гордо ми кажа како нејзините деца секоја година и плаќаат годишен одмор, носат храна и ги плаќаат сметките, буквално се навредив. Јас го направив истото за моите деца како и таа. Порано и позајмував пари, но веќе не се осмелувам, се плашам да ме праша зошто моите деца не помагаат како неа.

Им помагав на моите родители колку што можев. Никогаш не ги оставив со празни раце. Помагав и физички и финансиски. Дали не успеав да ги воспитам моите деца правилно? Немам заштеда, бидејќи јас и мојот сопруг не заштедивме ништо, им дадовме се на нашите деца. И така ми вратија.