Се породила па на соседите им дала список со ЗАБРАНИ: Не смеев ниту да го паркирам автомобилот во гаражата после 18 часот

Комуникацијата со соседите може да биде тешка за оние кои ја ценат неограничената слобода во нивното место на живеење Една жена ја опишала својата авантура на Интернет за соседката која неодамна се породила. Таа не ја криеше фрустрацијата од однесувањето на жената која живее во соседството. Новопечената мајка сакала луѓето кои живеат во нејзина близина да не го нарушуваат мирот во зградата поради новороденото бебе.

„Ја звучно изолирав собата, престанав да свирам на тапани по 18 часот“, вели корисник на Редит кој напишал објава за проблематичната соседка. Таа додава дека поради жената која е чувствителна на бучава, се откажала не само од редовно свирење на инструмент, туку и да ги кани пријателите во својот дом. „Не прави врева“
И покрај тоа што жената одговорила на барањето на соседката да ја намали вревата, еден ден се нашла во друга непријатна ситуација. Се вратила од работа во 23 часот.

Кога го паркирала автомобилот во гаражата, и пришла соседката и ја замолила да го паркира автомобилот наутро. „Одбив затоа што неодамна имаше кражби на автомобили на нашата улица. Мојот автомобил често е мета на крадци.И се извинив и цврсто и реков дека во никој случај нема да го оставам автомобилот надвор преку ноќ“, објасни таа. И жената се обидела да не свири на тапани.

Меѓутоа, жената се променила бидејќи Британката која ја опишува ситуацијата на крајот одбила да соработува. „Реков дека отсега ќе морам да свирам повеќе“, призна една фрустрирана жена чии секојдневни активности беа ограничени.

Реакцијата на луѓето
Започна дискусија за објавување корисници на форумот на Редит. Кој беше во право – жената со детето или комшијата на кого и беше ускратена слободата? Речиси сите изјавија дека „бучната“ сосетка не е виновна и дека има право да го користи својот простор .

“Тие одлучија дека имаат бебе. Сигурно знаеја дека нешто може да ги разбуди?” истакна еден. „Изгледа дека прават грешка со тоа што се обидуваат да бидат целосно тивки додека бебето спие“, пишува друг.

Што мислите за оваа ситуација? Или можеби и вие самите сте имале слична ситуација со соседот? Пишете ни во коментари.