СЕ УШТЕ НЕОБЈАСНЕТО: Пронајдени 12 мистериозни работи на нашата планета кои никој не може да ги објасни

Погледнете ги интересните и мистериозни работи што се најдоа на нашата планета!

Moe се одлични ноеви кои живееле само на Нов Зеланд и кои наводно изумреле пред 500 години. Научниците се изненадија кога ги видоа канџите на Мо во пештера во 80-тите години на минатиот век, што беше толку добро зачувана што помислија дека е скоро мртва.

пештери ги направиле луѓе и се наоѓаат под Кина, но нивното потекло останува непознато. За нив се смета дека настанале за време на династијата Кин, но нема запис за тоа.

Како и Стоунхенџ, постоењето на боливиската сончева порта е мистерија. Сместено е на околу 4000 м надморска височина и е врежано со симболи кои се чини ја имаат оваа порта со археолошко и астролошко значење.

Под овој тревнив насип во fуфаундленд се наоѓаат остатоци од античка викиншка цивилизација. Ова е доказ дека Викинзите дошле во Северна Америка 500 години пред Колумбо

Сместено е на врвот на една планина во Турција. Претставува нов изглед на самиот почеток на цивилизацијата. Имаше верски објект во центарот на градот, што докажува дека луѓето во тоа време биле длабоко религиозни.

Никој не знае што пишува на овој ракопис, па дури и на кој јазик е напишано. Некои веруваат дека тоа е изумрен мексикански дијалект, други дека е кодиран азиски јазик. Сепак, засега овој ракопис останува мистерија