СИЛЕН МАЖ НЕМА ДА ЈА ИЗНЕВЕРУВА СОПРУГАТА – САМО СЛАБИТЕ И КУКАВИЦИТЕ ИЗНЕВЕРУВААТ: ПСИХОЛОГ ГИ НАПАДНА НЕЗРЕЛИТЕ МАЖИ

Да изневериш жена е најлесно, но мора да го сфатиш фактот, не си поголем маж ако ја изневериш сопругата, уште повеќе, ти си само голема кукавица и глупав во очите на нормалните мажи.

Наивните мажи најчесто ги изневеруваат своите сопруги. Мислат дека се поголеми во очите на нивното општество, но не ни знаат дека истото општество им се смее зад грб.

Паметниот човек никогаш нема да дозволи да биде изневерен, слушнав како мнозинството коментира за изневерувањето: „Никогаш не би ја изневерил сопругата, ако веќе се заљубил во друга, прво би се развел, а потоа би продолжил по својот пат“ .

Сепак, ни ваквото размислување не оди најдобро кај паметниот човек. Јасно си поставува критериуми и граници во животот кои никогаш не ги преминува. Причината зошто тој не би го поддржал ова размислување, ако го прашате ќе ви одговори:

„Не можам да се заљубам во друга жена, бидејќи нема да дозволам ниту една од нив да ми се доближи толку многу што ќе почувствувам некаква емоција кон неа. Како и да го завртите, сепак сте виновни и на некој начин повторно сте направиле измама, не физички, туку емотивно.

Изневерувањето е најлошото нешто што можете да му го направите на некој човек. Таквото предавство никогаш не се заборава. Најлошо од сè е што луѓето кои доживуваат предавство од партнерот никогаш повеќе во животот не можат да му веруваат на никого. Со други зборови, тие се обележани доживотно.

Никогаш не можев да разберам зошто има потреба да изневеруваш, ако можеш се да имаш со една личност. Со изневерувањето повеќе се понижувате себеси отколку што ќе го понижите партнерот. Личноста која е изневерена секогаш има шанса да најде нова љубов, но личноста која изневерувала тешко дека некогаш ќе може да најде друга будала за изневерување.

Затоа што меѓу народот брзо се слуша измама. Особено кај луѓето од нашиот балкански менталитет. Барем кај што живеам јас таквите се избегнуваат во широк круг, уште повеќе ретко кој ќе ги пушти дома знаејќи дека си го извалкале лицето.

Тој повеќе би сакал да види таква личност оддалечена од него, бидејќи знаејќи дека ја изневерил својата сакана, утре ќе изневери некој друг. За утре да не им направи нешто гнасно, попрво да не го ни познава.

Мој совет до сите вас. Ако веќе сте се приврзале за некоја личност, одете на таа картичка за никогаш да не ја повредите. Само замислете како би ви било ако некој на кој најмалку се надевате ви го уништи животот во корен!