Синот и изградил куќа на мајка си во која се крие една многу посебна тајна! Вакво нешто досега не сте виделе!

Кога мајка му го замолила да и направи услуга и да и изгради куќа, Каспар Сколс од Ајндховен во Холандија веднаш почнал да работи. И работел и работел… Она што го направил беше неверојатно. Мајката на Каспар долго време сонуваше да има мала викендица, рај сместен во природен амбиент. Ова место на брегот на мало езеро изгледаше како совршено место. Каспар никогаш не бил ниту во училиште за архитекти, но повторно имал многу идеи. Требаше да е мала викендица, ќе употреби цврста даска за да ја направи.

Но, тоа беше полесно да се каже отколку да се направи. Му требаа шест месеци да ја заврши работата. Токму на нејзиниот роденден, мама ќе ја исече лентата и куќата ќе биде нејзина.
Кога ќе го погледнете од далечина, не можете да видите колку е навистина посебна. Но, погледнете настрана малку и… Куќата е поделена на средина и има тераса од секоја страна. Изгледа две куќички се една во друга.

Како што терасите се движат нанадвор, внатрешноста станува уште попространа. Но, трансформацијата сè уште не е завршена, погледнете го ова: Само кога ќе ги видите двата дела поместени на максимално растојание, тогаш ќе сфатите како средниот дел од куќата може да стане соба за сончање или зимска градина, дури има и мало камин што гори дрва! Потребно е само да ги вратите стаклените ѕидови и да бидете заштитени од ветерот и времето.

Изгледот на ентериерот ќе ви го одземе здивот. Количината на природна светлина е импресивна.
„Барав дизајн со многу флексибилност“, објасни Каспар. „По можност дизајн што може да се смени како облека. Ќе можете да ги менувате слоевите на куќата речиси колку облеката кога сакате“.
Неговата мајка не можела да им поверува на нивните очи кога Каспар и ги покажал сите можности што ги нуди викендицата. Беше многу горда на она што го направи нејзиниот син.
Таа сакаше да ужива во топлите ноќи покрај каминот, како и да може да ги поминува вечерите со пријателите на отворено.

Дури и нејзините внуци беа поканети да ја користат куќата како театар за нивните танцови претстави. Сите во семејството се подготвени да преноќат под ѕвездите и да јадат следното утро на една од терасите.
Во видеото подолу можете да најдете повеќе информации за оваа куќа: