Син со Даунов синдром го гледа својот татко на аеродром, а она што ќе се случи потоа ќе ви го стопи срцето

Иако луѓето со Даунов синдром често се злоупотребуваат или се сметаат за „помалку вредни“ во општеството (пример е 100% абортусот на децата со Даунов синдром во Исланд), тие всушност се исполнети со повеќе љубов и радост отколку сите нас заедно.

Тие успеваат да најдат начин да ги ценат малите нешта кои често ги земаме здраво за готово.

Ништо не може да го илустрира тоа подобро од овој прекрасен пречек на аеродром кој ќе ви ги насолзи очите.

Откако поминал 5 дена во Њујорк во посета на својата сестра, овој човек со Даунов синдром долетал кај својот татко на аеродром и му подарил мечка и го бакнал.

Убавиот момент беше снимен на камера и сега стана вирален – тоа е сигурно најубавото нешто што ќе го видите цел ден.