Сите деца во болницата сакаат да бидат прегледани кај овој лекар, а еве зошто

Тоа предизвикува насмевка на речиси сите лица! Тони Адкинс е педијатриски неврохирург од Калифорнија кој е многу сакан од неговите млади пациенти.

Неговите колеги го нарекуваат „Докторот што танцува“ бидејќи со танцување се обидува да го подобри расположението на болните деца за време на прегледите.

Скоро на сите им носи насмевка на лицето и успева да ги натера да заборават на некое време дека се болни, а не се дома. Децата го сакаат толку многу што често ги убедуваат медицинските сестри да го поканат во собата.

Неговите енергични движења и позитивност навистина им помагаат на децата во CHOC (Детска болница CHOC) побрзо да закрепнат. Д-р Адкинс верува дека смеата е најдобрата терапија и може да биде помоќна од некои лекови.

Не сакам моите мали пациенти да ја изгубат магијата на детството. Танцувањето не само што им го подобрува расположението, туку позитивно влијае на целата нивна физичка и психичка состојба – рече тој и додаде дека ужива да става насмевка на нечие лице, особено во тешки животни ситуации и дека никогаш нема да престане да танцува со своето малечко. пациенти..