СИТЕ МУ СЕ СМЕЕА ЗА ТОА ШТО ЖИВЕЕ ВО КУЌА ОД 8 КВАДРАТИ! Кога виделе како изгледа внатре, се засрамиле

Лука Тиел ги засрами двојно постарите мажи кога си изгради дом на само 13 години

На Лука Тил му беше здодевно на одмор, па реши да си изгради куќа , откако со часови гледаше видеа на YouTube за изградба на мали куќи.

Имал само 12 години кога го започнал проектот за изградба на мала куќа во својот двор.

Прво, планирал како да заработи за материјали и алати: почнал да коси дворови низ населбата за пари, да чисти туѓи гаражи и се што носи џепарлак.

На Лука му биле потребни речиси година и пол и околу 1500 долари за да изгради куќа долга околу 3 метри, широка околу 2 метри и висока околу 3 метри.

Кога го заврши својот дом, Лука со гордост погледна во малата куќа која имаше кујна, дневна соба и спална соба.

Без разлика што во изградбата му помогнал татко му, оваа заслуга му припаѓа само на Лука затоа што во текот на година и пол ова момче не се откажало додека проектот целосно не завршил.

Оние кои не знаат за трудот што Лука го вложил во својот дом од 8 квадрати – сигурно би му се насмеале што живее во толку мала куќа, но еден поглед на неговата рачна работа ги засрами сите цинични луѓе.

Погледнете како изгледа неговата куќа: