Скокнал во водата за да ја спаси мечката, немал поим како ќе реагира

Адам Ворвик скокнал во водата за да спаси мечка тешка 200 килограми која се давела. Немаше поим како ќе реагира на него.

Оваа мечка влегла во населена област во Флорида и морала да биде застрелана со стрела за смирување за да и се приближат.

За жал, мечката успеала да побегне и се нурна во морето, каде сигурно ќе се удавеше, да не беше еден голем херој. Биологот за зачувување од Флорида, Адам Ворвик, влегол во морето за да го спаси и по долго време борејќи се против морските струи, успеал да го спаси животното тешко 200 килограми.

Иако заспаната мечка сè уште имаше сила да го повреди Ворвик, тој не го стори тоа. Додека сите луѓе нестрпливо го чекаа исходот од приказната, чекајќи на безбедно растојание, овој јунак остана со мечката, додека не увери дека мечката е жива и здрава.

„Донесов одлука во моментот! Кога видов како беспомошна мечка се гуши, адреналинот ме принуди да реагирам!“