Слеп човек првпат ги виде сопругата и бебето: Со една реченица ги расплака сите!

Двојката ја објави својата животна приказна кон крајот на 2015 година, а видеото што беше објавено тогаш е популарно и и денес бележи речиси 8 милиони прегледи. Честопати не сме свесни дека најголемиот подарок е она што го имаме секој ден и што ни станува навика, бидејќи сè земаме здраво за готово.

Замислете да немате перцепција за тоа како изгледаат работите околу вас, исто како овој човек кому пред 16 години му беше дијагностицирана Старгарт-ова болест. Џин Перди живеел така што не можел да види ништо друго освен силуети. Тогаш ја запознал љубовта на својот живот. Потоа се венчале и добиле син, кога таткото никогаш не можел да го види.

Набргу потоа неговата сопруга дознала дека постои можност за лекување со помош на специјални електронски очила. Не можела да ја сокрие среќата бидејќи имало големи шанси нејзиниот сопруг конечно да ги види своето дете и неа.

Врвот на сето тоа беше гостувањето во една емисија во која во живо го прикажаа тој емотивен момент. Откако ја видел сопругата, можел само да каже: „Таа е толку многу убава“.