Слонот видел дека човекот се „дави“ во реката, а неговата реакција ќе ве остави без зборови!

Кам Ла, слон што добрите луѓе некогаш го спасиле од рацете на оние кои сурово ја скротиле за да ја користат во туризмот, како атракција во претставите, докажа дека добрите дела не се забораваат.

Кога пред неколку дена го видела својот пријател Дарик како се капе во реката, Кам Ла брзо влетала во водата за да го спаси и да му го спаси животот.

Работникот во тоа тајландско засолниште за давење слонови не дејствуваше за да го вознемири слонот, туку за да му пренесе на целиот свет јасна слика за тоа што сите животни се способни да направат за вас ако им дадете малку љубов.

Дека врската меѓу Кам Ле и Дарик е посебна и нераскинлива сведочат бројните видеа објавени на истиот канал на Јутјуб.