Слонот од болка си ја притиснал главата на дрвото – тоа што штотуку го преживеа е неверојатно!

Во Националниот парк на Зимбабве, можете да набљудувате многу диви животни од безбедно растојание. Но, она што чуварите го открија тој ден, никогаш претходно не го виделе. Низ паркот се прошета слон кој досега не го виделе.

Ловочуварите некое време го набљудувале и откриле нешто чудно на неговото чело. Очигледно, ловокрадците се обиделе да го убијат животното за да стигнат до нејзината слонова коска. Бегајќи од сигурна смрт, тој пристигна во паркот.

Ловочуварите го известиле ветеринарот. Кога се приближиле до слонот, тој не се обидел да побегне од нив. Веројатно се надевал дека ќе го ослободи од болката што му ја нанеле. Му дале анестезија и кога изгубил свест, ветеринарите почнале да работат…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: