Слонот се вознемирил и ја турнал работничката . Никој не очекуваше дека ова ќе се случи во продолжение!

Повеќето од нас се сеќаваат дека ни пееле кога сме биле мали. Тоа е веројатно едно од првите спомени што ги имаме сите.

Нежниот смирувачки глас е добра работа кога треба да спиете или кога ви треба некој да ве утеши или кога не се чувствувате добро или кога ви недостасува домот.

Дури и кога ќе пораснеме, треба да цениме кога некој убаво пее. Изгледа дека и на овој слон му се допаѓа. Ова е многу интересна приказна која уште еднаш покажува колку навистина се паметни слоновите.

Видеото започнува со Фамаи, една од слоновите во еден од резервите за слонови и една од работничките. Работникот Лек бил со еден од посетителите и тие се фотографирале кога Фамаи влетал во рамката и буквално го украл Лек.

Туристите мораа да се тргнат настрана додека овој слон замина за Лек. Никому не му беше јасно што се случува.

Лек набрзо разбра за што се работи. Фамаи ја доведе до бебето Тонг Ае кое Фамаи сакаше да го посвои како свое. Сакаше Лек да и пее приспивна песна со неговиот прекрасен глас. Лек потоа седна на подот меѓу два слона, почна да пее и слоновите се воодушевија. Таа, исто така, беше возбудена кога виде како слонот што пораснал со неа сака таа да им пее на другите како што таа и пее.

Многу е интересно да се види дека животните како луѓето сакаат да гледаат и слушаат убави работи околу себе. Кога ќе слушнат убава песна, сфаќаат дека таа е наменета за нив.

Погледнете го ова интересно видео и споделете го со вашите пријатели: