Слон во кинеска зоолошка градина му вратил чевел на дете

Ништо за ова не е убаво. Тажна глетка на заробено животно во мало куќиште – напишала една личност Слон во источната кинеска провинција Шандонг ја вратил чевелот на малото момче откако упаднал во неговата зоолошка градина.

На видеото објавено на Твитер се гледа како слон зграпчува чевел со багажникот и внимателно го подава на дете кое потоа го зема.

„Колку убави“, „Слоновите се најверните животни што постојат“, го пофалиле луѓето гестот на слонот.

Сепак, за некои сцената е тажна.

„Ништо во врска со ова не е убаво. Тажна глетка на заробено животно во мало куќиште“, напиша едно лице.