Службеникот ја исполнил желбата на малиот пациент пред да ја напушти болницата

Мало момче се лекуваше во болницата Елиот во Манчестер – се што сакаше пред да ја напушти болницата беше прегратка од полицаец. Болницата на својата Фејсбук страница сподели дека момчето „мислело дека прегратката на полицаецот ќе му обезбеди да остане здрав и по излегувањето од болницата“.

Полицаецот му ја исполнил желбата на малиот пациент Момчето одбило да замине пред да го прегрне. За среќа, полицаецот Тони, кој беше на должност таа вечер, беше подготвен да му ја исполни таа желба.

Полицаецот весело го посетил и дури извршил церемонија на доделување на мала значка за момчето.

Во болницата напишаа: „Знаеме дека понекогаш е потребен посебен лек за да се заврши лекувањето“. Сликите кажуваат се. Момчето е пресреќно што ја прими неговата прегратка.